Hieman lisää valoa.

APUTURE Amaran 672

Videopalvelulle tuli muutama uusi pieni Led-paneli näppärästi Digitarvikkeen verkkokaupasta. Malli oli tälläkertaa AL-672 C, eli säädettävällä värilämpötilalla ja aikalailla laajasti valoa antava malli. Juuri näitä lamppuja ei ole vielä keikalla testattu mutta lähes samaa mallia käytin hiljattain Oulussa henkilökuvaustilanteessa, silloin värilämpötilan säätö tapahtui kalvolla. Näyte löytyykin helposti.

Käytössä oli silloin Aputure Amaran AL-528w  malli luonnonvalo 5500K. Nämä Aputuret on edullisia perusvaloja juuri soppeleita henkilökuvaukseen ja muihin kohtuu pienten kohteiden valaisuun. Sitten erittäin positiivinen tekijä hankintapäätökseen oli lamppujen mukana tulevat akut. Kauppaan kuului kaksi Sonyn  F970 tyypin akkua (ilmeisesti kuitenkin tarvikeversioina) Näillä pitäisi valoa riittää pariksi tunniksi riippuen Dimmerin asennosta. Eipähän tarvitse joka välissä roikkaa roudata!  Hieman  värilämpötilan säätö oli kanttisen oloinen, eli aivan pehmeästi ei mennä 3300 kelvinistä 5500 kelviniin. Toki tällähän ei ole mitään väliä kunhan vain sopivan säädön löytää.  Sitten ihan muu huomio esimerkkivideosta äänen osalta, silloin oli vielä käytössä voisipas sanoa ”vanhat” Sonyn napit, jotka ovat hiljatain vaihtuneet AKG:n vastaaviin.