Nauhaa digimuotoon

Paljon on nauhaa liikkeellä!

Selvästi on aika jolloin ihmiset hoksaavat että heidän tärkeät muistot on vielä vanhoilla videokaseteilla. Kasettien ominaisuus on valitettavasti se ettei ne parane vanhetessaan, vaan sisältö pilaantuu ajan kanssa. Tälle Joululle on ollut poikkeuksellisen kova tunku siirrettävien kasettien kanssa, se ei haittaa koneet pyörii ihan itsekseen. Nyt olisi muutama päivä aikaa pyöritellä luvatut kasetit digitaaliseen muotoon joulunpyhille katseltavaksi.

Prosessi on on helppo, mutta haasteellinen.

Hyväkuntoinen nauha menee ilman minkäänlaisia ongelmia hyvinkin yksinkertaisilla tekniikoilla, mutta väliin tulee haastavia yksilöitä joiden videotekninen sisältö ei enään ole täysin normien mukaista. Näiden tapausten takia täytyy signaaliketjuun sisällyttää eri ominaisuuksia korjaavia laitteita. Keväälle on suunnitelmissa invetoida  lisää prosessin nopeuttamisen ja teknisen laadun parantamiseksi. Siitäpäs sitten lisää kun on sen aika.