Striimiä

 

Livelähetysten tarve ja käyttö näyttää yleistyvän kovaa kyytiä.  Miksipäs ei, sillä melkeinpä minkä tahansa tapahtuman live -lähetys antaa ihan uuden ulottuvuuden sekä yleisölle että myös esiintyjille. Tällä kertaa tekniikka oli roudattu Utajärven koulun auditorioon. Mukava oli tulla tapahtumapaikalle kun talon tekniikkavastaava oli vastassa ja auttoi kaikin puolin. Sieltähän löytyi hienosti toimiva kiinteä verkko ja materiaalin kaappaukseenkin oli mahdollisuus, mutta! HDMI -singaalin sovitus laitteesta toiseen muutaman valitsimen ja jakajan jälkeen ei ole ihan itsestään selvä juttu. Joidenkin eri piuha/muunnin -kombinaatioiden jälkeen päätin turvautua varmaan konstiin kuvata screenin seinältä, ei oikein teknisesti häävi mutta toimii. Mukana olikin sitten tuplamiksaus sillä kameroita oli useampi ja materiaalin upotus vaati toimivan PIP -ominaisuuden mitä ei vanhemmassa ATEM -television Studiossa oikein näppärästi ole. Pääkamerana toimi URSA mini, jonka kuvan laadusta ja ominaisuuksista ainakin minä pidän. Lähes kolmen tunnin lähetys meni ongelmitta ja kotimatka alkoi.