Futsal Liiga TV

Pelit jatkuu!

Kuva: Iida Lesell

Videopalvelu tuottaa livelähetykset Futsalseura Sievi FS:n kotipeleistä Futsal Liiga TV:lle. Hienoa olla mukana seuraamassa näinkin läheltä kolminkertaisen Suomenmestarin pelejä, eli parasta mitä Suomesta löytyy. Suomenmestaruuksien kautta Sievi FS on osallistunut UEFA:n Futsalin Euro Cup-peleihi,  jotka on välitetty VeikkausTV:lle katsottavaksi. Kotipelien striimit toteutetaan mahdollisimman yksinkertaisella ja kustannustehokkaalla setillä. Pääkamerana on Sonyn PXW-X70, joka on pieni mutta laadullisesti erinomainen kyseiseen tehtävään. Lisäksi elävöittämiseen on GoPron Hero5 koko kentän näkymällä, sekä pelikellon upotukseen Sonyn Nex VG-30, jossa on hommaan sopiva optiikka. Koko projekti paketoidaan rakennetulla PC-koneella, jossa on BlackMagicin DeckLink Duo-kortti neljällä SDI inputtilla ja  vMixin softalla. vMix ohjelmana on simppeli mutta riittävän monipuolinen ominaisuuksiltaan, eli miksaus (kuva ja ääni), streamaus, tallennus, grafiikat, mediaplayer ja uusinnat. Sitten kun tarvitaan lisää kameroita kuten UEFAn peleissä niin apuun otetaan BlackMagic Desingin ATEM, sillä kameroita saadaankin  lisättyä riittävästi. Luonnollisesti mukana on myös kassillinen erillaisia muuntimia, jotka kaikki ovat myös BlackMagicin.

Kaikki BMD:n vehkeet on hankittu Mediatradesta. Seuraava Sievi FS:n kotipelistriimi onkin 13.1. klo 15.00, eli silloin Futsal Liiga TV:n kanavalle.